Skocz do zawartości

Grzanki "Diablotki"


monika76

Rekomendowane odpowiedzi

Pokroić bułkę w cienkie plastry,mniej więcej 5 cm długie i szerokie i smarować każdy następującą masą: 1-2 łyżki masła utrzeć z dwoma surowymi żółlykami,dodać 2 łyżki startego parmezanu(lub innego sera) i odrobinę papryki mielonej(ostrej lub słodkiej),dobrze wymieszać, smarować bułeczki masą ( dosc grubo) ,ułozyc na blasze i włozyć do nagrzanego piekarnika na 5 min,aby dobrze sie zrumieniły. P.S.....Grzanki te podaje się na ciepło....Najlepiej pasują do rosołu,bulionu i wszystkich czystych zup. (Grzanki takie( z bulionem) jadłam niedawno na chrzcinach u mojej znajomej...mnie osobiście smakowały).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.