Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Beella

Pierożki Ze Szpinakiem I Fetą.

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

ciasto

2szkl mąki

jajko

opakowanie drożdży instant

woda

Z podanych składników zagnieść ciasto.

 

Farsz:

opakowanie szpinaku rozdrobnionego

opakowanie sera feta

2 duże cebule

sól

pieprz

 

Cebule pokroić w kostkę podsmażyć na oleju,dodać szpinak smażyć do wyparownia wody.Dodać rozdrobniony ser i doprawić do smaku solą i pieprzem na ostro(ja dodaję papryczkę chili).Pozostawić do ostygnięcia.

Ciasto rozwałkować na cienki placek,szklanką wycinać krążki na środek nakładać farsz i zwijać jak pierożki.Piec w temperaturze 180st.na złoty kolor.

 

 

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Thoris

Ja z podobny farsz wykorzystuje do 'pasztecików' z ciasta francuskiego (takiego kupnego). I zapiekam w piekarniku 150 stopni przez ok 30 min.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.