ebiernacka Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 ZAPIEKANKA KALAFIOROWA Z SEREM skł; 45dag żółtego sera kalafior 3 cebule 50dag pomidorów 3 łyżki oleju sól,pieprz,cukier gałązki natki pietruszki Kalafior umyć,podzielić na różyczki.W naczyniu zagotować wodę z solą,a następnie do wrzątku wrzucić kalafior,ugotować i odsączyć. Pomidory umyć pokroić ćwiartki lub ósemki.Cebulę obrać,posiekać i zeszklić na oleju.Do zeszkolonej cebuli dodac pomidory i duścić je przez 20 minut, mieszając.W tym czasie połowe żłółtego serwa pokroić w plasterki,zaś drugą połowę zetrzeć na tarce.Przygotowany sos pomidorowo-cebulowy przyprawć do smaku sola,pieprzem i cukrem. W naczyniu żaroodpornym wysmarować olejem ułożyć plasterki żółtego sera,różyczki kalafiora, a następnie polac sosem i posypać startym serem. Do nagrzanego wcześniej piekarnika wstawić maczynie o zapiekać w temp.180*C prze około 20 minut.Przed podaniem zapiekankę ozdobić gałazkami pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebiernacka Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) przepis sprawdzony polecam :biggrin: Edytowane 23 Lutego 2014 przez ebiernacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.