Skocz do zawartości

Drobiowe Kotlety Z Porem


ra_szymczak

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam ten przepis. Kotlety są delikatne, smakują fantastycznie a przygotowanie jest bardzo proste i nie zabiera wiele czasu.

 

Składniki
 
 
- podwójny filet z kurczaka
- mały por
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 10 dag startego żółtego sera
- 3 jajka
- 3 łyżeczki przyprawy do grosa
- sól, pieprz
- olej do smażenia

 
Wykonanie
 
Fileta umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Pora oczyścić i umyć. Pokroić w krążki. Czosnek zmiażdżyć i posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pora, chwilę wszystko razem poddusić i odstawić do przestygnięcia. Jajka rozkłócić. Dodać przyprawę do grosa i obie mąki. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać mięso, pora z czosnkiem oraz żółty ser. Wymieszać. Na rozgrzany olej łyżką nakładać porcję masy i smażyć na złoty kolor z obu stron.
 
Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.