Gość martunia Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 Składniki: - 2 filety z ryby (mintaj, dorsz) - 4 cienkie plasterki wędzonego boczku - szklanka mleka - sok z cytryny - natka pietruszki - listki zielonej sałaty - sól, pieprz. Przygotowanie: Filety rybne opłukać, zalać mlekiem i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Starannie osączyć z zalewy. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 15 minut do lodówki. Przeciąć filety tak, aby mniej więcej szerokości pasków boczku. Ułożyć jedne na drugich, zrolować i spiąć wykałaczką. Blachę dokładnie wysmarować olejem, ułożyć na nim roladki. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Danie podawać na ciepło. Udekorować listkami sałaty i natką pietruszki. Do roladek pasuje surówka z białej kapusty. :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.