Skocz do zawartości

Pikantne piersi kurczaka


kleopatra

Rekomendowane odpowiedzi

6 pojednynczych piersi 6 łyżek oleju 2 łyżki octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki keczupu czubata łyżeczka musztardy płaska łyżeczka ostrej papryki płaska łyżeczka cukru kolendra szczypta tymianku cebulka sól przygotowanie:Z oleju, octu, sosu sojowego, musztardy, keczupu, ziół i soli zrobić marynatę. Cebulę drobno posiekać i wymieszać ze wszystkimi składnikami. Można dodać zgnieciony ząbek czosnku. Uważac z tymiankiem, bo ma bardzo intensywny aromat i może zagłuszyć pozostałe smaki, dać go tylko szczyptę. Umyte piersi włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 3 godziny. Piec na grillu na specjalnych tackach z dziurkami po około 10 minut z każdej strony. Piersi z tej marynaty wychodzą naprawdę fantastyczne. smacznego!!!!!!!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.