kurczak Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Przepis dostałam od koleżanki jestem pod wrażeniem prostoty i smamaku Potrzebujemy: 1 duża cukinia 2 male7 cebule 0, 5 kostki rosolowej Sól, pieprz Cebjle kroimy wpaskklekko podsamzamy, dorzucamy pokrojoną cukinię, smażymy az zmieknie, przerzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, chwile4 gotujemy, miksujemy i gotowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makagn82 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 polecam dodać do tego również 1 por, będzie lepiej smakowało :) Ja taką zupę podaję najczęściej z grzankami czosnkowymi - wyśmienicie smakuje :) oczywiście na talerzu dodaję jeszcze łyżkę jogurtu naturalnego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober16060 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 ja robię krem z cukini, bez kostki rosołowej, z dodatkiem sera pleśniowego. Natomiast jak robię krem z dyni, to zamiast imbiru, którego nie lubię dodaje curry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra_szymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Świetny przepis - wypróbowałem i polecam jednak muszę się przyznać, że od siebie dodałem jeszcze serek topiony kremowy - pychotka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Tak dodaję włąsnie mało wody by wyszedł krem, uwielbiam smak cukinii i chyba dopóki mi się nie znudzi nie będę go modyfkować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober16060 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Przepis dostałam od koleżanki jestem pod wrażeniem prostoty i smamaku Potrzebujemy: 1 duża cukinia 2 male7 cebule 0, 5 kostki rosolowej Sól, pieprz Cebjle kroimy wpaskklekko podsamzamy, dorzucamy pokrojoną cukinię, smażymy az zmieknie, przerzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, chwile4 gotujemy, miksujemy i gotowe :smile: Ja do takiej zupy dodaję troche gorgonzoli ponieważ cukinia nie ma az takiego wyrazistego smaku, a ser pleśniowy dodaje wykwintnego smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KulinarnyDuet Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Zupy krem są fantastyczne, na pewno niedługo wyprobuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Też lubię takie zupki, ostatnio gotuję z cukinii lub z dyni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Ja dodaję pokrojony w drobną kostkę i podsmażony wędzony boczek z cebulą i czosnkiem - na końcu zaciągam śmietaną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Też fajny pomysł Figielku, dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Proszę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietruszka_21 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 faktycznie prosty przepis. polecam też do zupki dorzucić ziemniaczka (1-2 szt.) i potem całą zupkę blendować i przecisnąć przez sito. o boczku nie słyszałam, ale jakoś w mojej głowie połączenie tych smaków gra. wiec przy nastepnej sposobnosci skorzystam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shproota Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 taką musakę mogę jeść codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiecznie_glodny Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Lubię cukinie bo można ją wykorzystać na wiele różnych sposobów, od zup po zapiekanki czy dania jednogarnkowe. Mam nadzieje, że w tym roku Hiszpania nie będzie miała przymrozków mocnych, bo znowu cuknia zdrożeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.