ra_szymczak Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Prosty i łatwy w wykonaniu przepis. Mięso jest soczyste i kruche a dzięki dodatkowi warzyw za jednym zamachem mamy gotowy obiad dla całej rodziny. Składniki - 80 dag schabu - 30 dag małych marchewek - 60 dag małych ziemniaków - zioła prowansalskie, słodka mielona papryka - sól, pieprz - olej Wykonanie Schab umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami oraz solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową, wstawić do lodówki na 2 godziny. Ziemniaki umyć, obrać, przekroić w pół. Marchewki umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w słupki długości ok. 5 cm. Po wyjęciu schab obsmażyć delikatnie na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, spryskać odrobiną wody i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15 minut w temperaturze 200oC, następnie 25 minut w temperaturze 180oC. Warzywa wymieszać z olejem na którym podsmażał się schab, przełożyć do mięsa i piec 30 minut w temperaturze 180oC i na koniec 10 minut w temperaturze 220oC. Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KulinarnyDuet Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Zdjęcie potrawy zachęca do wypróbowania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingaprzepisy Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Super przepis, jestem matką karmiącą piersią i szukam przepisów lekkostrawnych, myślę że na następny obiad przetestuję ten przepis :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietruszka_21 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 na tym zdjęciu marchewki wyglądają tak jakbyś je karmelizowała. coż wszystkie składni w domu posiadam więc jutro przygotuje pyszny obiad ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciasteczko_85 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Proste, ale jakże smaczne danie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.