Skocz do zawartości

Ciasto Cappuccino


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto Capuccino Składniki: Biszkopt: 8 jajek 2 szklanki mąki tortowej 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietany (36%) kremówki 2 łyżki kawy cappuccino o dowolnym smaku 1 opakowanie cukru waniliowego PONADTO: polewa czekoladowa, może być kupna Sposób wykonania: Jajka ubić z cukrem. Do ubitych jaj dodawać po łyżce mąki oraz proszek do pieczenia. Wlać ciasto i piec przez okolo 35 minut w temp 180 stopni. MASA: śmietanę ubić z cukrem waniliowym, pod koniec dodać cappuccino. Zimny biszkopt przekroić na 2 lub 3 części i przełożyć masą. Górną warstwę polać polewą. Mozna na polewę posypać wiórkami z czekolady (w cześniej czekoladę włożyć na 15 min do lodówki).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.