Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Ciasto Capuccino Składniki: Biszkopt: 8 jajek 2 szklanki mąki tortowej 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietany (36%) kremówki 2 łyżki kawy cappuccino o dowolnym smaku 1 opakowanie cukru waniliowego PONADTO: polewa czekoladowa, może być kupna Sposób wykonania: Jajka ubić z cukrem. Do ubitych jaj dodawać po łyżce mąki oraz proszek do pieczenia. Wlać ciasto i piec przez okolo 35 minut w temp 180 stopni. MASA: śmietanę ubić z cukrem waniliowym, pod koniec dodać cappuccino. Zimny biszkopt przekroić na 2 lub 3 części i przełożyć masą. Górną warstwę polać polewą. Mozna na polewę posypać wiórkami z czekolady (w cześniej czekoladę włożyć na 15 min do lodówki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anka84 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Ciekawy przepis, ciasto wydaje się być smaczne po przyrządzeniu:) Czekam na opinie tych, którzy zdecydują się je upiec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.