Skocz do zawartości

pomidorowa z kluchami lanymi


Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że najlepsza pomidorowa to zawsze "pomidorowa mojej mamy", wszyscy tak mówimy :P w moim przypadku jest tak samo - nic tak dobrze nie smakuje, jak ciepła, gęsta zupa z kluskami lanymi :) szczególnie jesienią. oto jej przepis:

 

składniki:
włoszczyzna
bulion w kostce
koncentrat pomidorowy
śmietanka słodka
ząbek czosnku
zielona pietruszka
jajko
mąka
woda
sól,pieprz.
 
wykonanie:włoszczyznę obrać, pokroić na mniejsze części i ugotować na bulionie (ok. 20 minut). W międzyczasie zrobić kluski (1,5 szklanki mąki wymieszać z ok.1/2 szklanki wody, jajkiem i odrobiną soli - jak będą za rzadkie to dosypać trochę mąki. Następnie wyjąć warzywa, dodać koncentrat pomidorowy, zagotować, a potem łyżką wrzucać kluski. Następnie pokroić ugotowaną marchewkę i dodać do garnka (reszta warzyw wedlug uznania),wrzucić przekrojony ząbek czosnku, dodać trochę śmietany i posypać drobno posiekaną pietruszką i pieprzem.
 
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.