Skocz do zawartości

Nadziewany Ogórek


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: • 3 ogórki • 20 dag mięsa mielonego • 1 bułka ( kajzerka) • 1 jajko • koper • sól • pieprz • 1 łyżka tłuszczu • 1/2 szklanki śmietany • 1 łyżeczka mąki • olej Sposób wykonania: Ogórki umyć, obrać. Przekroić na połowy i wyjąć nasiona. Mięso połączyć z namoczoną bułką, jajkiem, łyżką zielonego posiekanego kopru i przyprawić do smaku. Dobrze wymieszać. Formować ”wałeczki mięsa” i napełniać wydrążone ogórki. Na oleju ułożyć ogórki, podlać niewielką ilością wody i gotować około 25 minut. Śmietanę połączyć z mąką i zalać nią ogórki zagotować i zestawić z ognia przy podaniu posypać jeszcze koprem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.