deka Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 25 dag masla roślinnego 1 szkl.cukru pudru 2 duze łyzki kakao 1 surowe jajko paczka okrągłych wafli odrobina alkoholu masło roślinne rozpuszczamy na wolnym ogniu z cukrem pudrem, po czym dodajemy kakao.Do wystudzonej masy dodajemy jajko i szybko mieszamy.Masa smarujemy wafle i lekko przygniatamy,Po ok 1/2 h kroimy w dowolne kawałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Witam :lol: Ja zaproponuję :lol: inną masę do przekładania wafli, równie smaczną jak masa Deki. Razem z Deką czekamy na inne propozycje mas :lol: . Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deka Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Nie wiem jakie to są wafle teatralne?Czy może chodzi o okrągłe, chrupiące w paczce po 5 szt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiak30 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 A teraz moje masa: składniki: kostka margaryny lub masła szklanka cukru pudru 3 jajka 3 łyżki kakao dowolne bakalie-ja dodaję rodzynki i wiórka kokosowe *margarynę rozpuścić z połową cukru na małym gazie *gdy powstanie jednolita masa dodać kakao *odstawić i ostudzić *utrzeć żółtka z pozostałym cukrem na kogel-mogel *z białek ubić pianę *połączyć masę kakaową z żółtkami,dodać bakalie a na końcu pianę z białek *odtawić masę do lodówki aby się schłodziła Jedynym minusem tej masy jest to, że jest z surowymi jajkami-zawsze pamiętajcie o ich dobrym sparzeniu-i nie może długo stać. Tylko u nas nie ma szans, żeby postała,znika w mig :lol:. Dlatego też zwykle robię podwójną porcję i wychodzą z niej dwa wafle Czasami jak masy zrobię mniej lub w czasie przygotowywania jej trochę ubędzie :lol: -mam jeszcze dwóch pomocników do próbowania-wyciągam najbardziej kwaśny dżem jaki uda mi sie znaleźć i dwie warstwy zamiast masą to porzekładam nim.Pyszne z dżemem porzeczkowym,agrestowym i wiśniowym. SMACZNEGO :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.