PrzygodyGabi Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 (edytowane) Zapraszam na przepis na domowe koreańskie kimchi. Jak będziecie pakować gotowe kimchi do słoików, zostawcie kilka centymetrów wolnych, bo przy fermentacji zawartość będzie się podnosić:) dobrze raz na jakiś czas otworzyć przykrywkę , aby gromadzone gazy przy fermentacji mogły się uwolnić- w innym przypadku może rozsadzić naczynie. Życzę smacznego i dobrej zabawy przy robieniu kimchi. Składniki: około 4 kg kapusty pekińskiej 3 marchewki 700 gram białej rzodkwi 1 i 1/2 czerwonej papryki 1 duża cebula 10 cm korzenia imbiru 1 i 1/2 główki czosnku pęczek dymki 2 szklanki papryki gochugaru 1/3 szklanki sosu rybnego 1/3 szklanki sosu ostrygowego 500 ml wody+1 łyżka mąki ryżowej+1 i 1/2 łyżki cukru Edytowane 21 Marca 2017 przez PrzygodyGabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KulinarnySwirek Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 A gdzie można dostać gochugaru? Nigdzie nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzygodyGabi Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dnia 20.12.2017 o 16:14, KulinarnySwirek napisał: A gdzie można dostać gochugaru? Nigdzie nie mogę znaleźć... Możesz kupić w delikatesach azjatyckich lub w sklepie czylichilli.-oba sklepy internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.