Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na przepis na domowe koreańskie kimchi. 

Jak będziecie pakować gotowe kimchi do słoików, zostawcie kilka centymetrów wolnych, bo przy fermentacji zawartość będzie się podnosić:) dobrze raz na jakiś czas otworzyć przykrywkę , aby gromadzone gazy przy fermentacji mogły się uwolnić- w innym przypadku może rozsadzić naczynie.
Życzę smacznego i dobrej zabawy przy robieniu kimchi.

Składniki:
około 4 kg kapusty pekińskiej
3 marchewki
700 gram białej rzodkwi
1 i 1/2 czerwonej papryki
1 duża cebula
10 cm korzenia imbiru
1 i 1/2 główki czosnku
pęczek dymki
2 szklanki papryki gochugaru
1/3 szklanki sosu rybnego
1/3 szklanki sosu ostrygowego
500 ml wody+1 łyżka mąki ryżowej+1 i 1/2 łyżki cukru

 

Edytowane przez PrzygodyGabi

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×