Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na przepyszny, bardzo chrupiący boczek w stylu chińskim. Smacznego:)

Składniki:

1 kg boczku bez kości, ze skórą
1 kg soli gruboziarnistej
białko z dwóch jaj
kilka kropel oleju sezamowego

Do zamarynowania mięsa:

1 łyżka chińskiego wina do gotowania
1 łyżeczka chińskiej przyprawy 5 smaków
1 łyżeczka czarnego, mielonego pieprzu
1 łyżeczka soli

Do posmarowania skóry:

1 łyżka octu ryżowego
3/4 łyżeczki soli

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.