deka Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2005 4jajka 16dag cukru 16dag mąki 2 łyżeczki pr.do pieczenia Jajka ubić z cukrem ok 15 min.Dodać mąkę z proszkim.Piec ok15 min.w temp.ok.160stop. ciasto kokosowe 6 białek 30 dag cukru 30 dag kokosu Białka ubić z cukrem na sztywno i dodać kokos.Piec ok15min.wt emp.16o-17o stop. Krem czekoladowy 2 całe jajka cukier do smaku 1 ks masła kakao troszkę zmielonej prawdziewj kawy alkohol Jajka ubić z cukrem, a masło dokładnie rozetrzeć.Powoli dodawać do masła ubite jajka i resztę składników. Na upieczony i nasączony biszkopt dajemy krem czekoladowy, a następnie ciasto kokosowe.Polewą czekoladową na wierzchu robimy zygzaczki.Polecam pycha ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.