natsko1993 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Biszkopt: (blacha 39 cm x 25 cm) * 6 jajek * 6 łyżek cukru * 5 łyżek mąki * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 1 łyżka kakao * 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: * 250 g masła * 2 budynie waniliowe * 700 ml mleka * 4 łyżki cukru Dodatkowo: * 300 g herbatników * puszka kajmaku * polewa czekoladowa * wiórki kokosowe Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy partiami cukier i ubijamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Łyżeczkę kawy rozpuszczamy w niepełnej łyżeczce wody i wlewamy do masy jajecznej. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Ciasto dzielimy na dwie części i wlewamy do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut. Krem: Gotujemy budynie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia, po czym ucieramy razem z masłem. Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - masa budyniowa - biszkopt - polewa Edytowane 18 Marca 2018 przez natsko1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoProstuDora Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Jak słodko wygląda. Ładne zdjęcia. Uwielbiam torty z kakaowym biszkoptem :3 @natsko1993 Próbowałaś robić budyń domowy do kremu? Jeśli tak, to jak ci wyszedł? Przyznam, że dla mnie smakuje o wiele lepiej, niż z proszku, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.