Skocz do zawartości

zapiekanka


aga11

Rekomendowane odpowiedzi

jaką zapiekankę? taką na bagietce (chlebku) czy w rondu? Ja robie tak: Pieczarki siekam i rumienie na masełku z pieprzem. Na bagietki układam wędline, w/w pieczarki, odrobine cebulki i posypuje to przyprawami: oregano lub "przyprawą do pizzy". Na wierzch układam ser zółty i posypuje go mieloną papryką. Wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę ok 15 min. Robie różne warianty zapiekanek. Chłopcy w domu śmieją się, że jest to sprzątanie lodówki :lol: Dodaje także świeza lub marynowaną papryke, boczek, wegetarianską..itd. Jednym słowem: czym chata bogata :lol: ale ser obowiązkowy!! Robie także zapiekanki w rondlu: ziemniaki obieram i kroje w grube ćwiartki (ew plastry), boczek, cebula, natka z pietruszki, pierz, sól. Układam warstwami (na spód i na wierzch mile widziany liść kapusty). Zamykam pokrywą i do piekarnika na godzine. Oczywiscie są różne warianty tej potrawy, ja podałam tą zwyczajną , taradycyjną duszonke :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.