Skocz do zawartości

HELP - gęsty żurek z butelki


NowicjuszkaStaruszka

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, moi drodzy, jestem tutaj nowa.

Po moim nicku wszystkiego się o mnie dowiecie. Wiek mam taki, że wszystkie matki Polki od wielu, wielu już lat doskonale gotują, a ja... umiem robić może ze dwie, trzy potrawy i koniec. Nigdy do gotowania nie miałam ochoty i nikt też mnie nie nauczył gotowania. Ale wypada się w końcu nauczyć gotować tego i owego.

Dlatego będę Wam z całego serca wdzięczna za każdą łopatologicznie wrzuconą do mojej głowy poradę dla BARDZO początkujących, a także będę Wam wdzięczna za wyrozumiałość dla mnie.

Dzisiaj mam wielką prośbę dotyczącą żurku. Otóż robię czasami żurek z butelki - wyłącznie z butelki i tylko takie mnie interesują - robię go z jajkiem na twardo i z pokrojoną na plasterki kiełbaską.

Ale cholewcia, mimo, że odlewam około 1/3 butelki - tak, aby odlać "wodę", czyli kwas z butelki i żeby dzięki temu zabiegowi pozostała reszta żurku w butelce była nieco bardziej gęsta, to moim zdaniem, a szczególnie zdaniem mojego męża żurek mimo to jest za mało gęsty.

A nie chciałabym dosypywać mąki do tego, co mam w kupionym w butelce żurku.

Dlatego gorąco proszę Was o poradę, jaki Wy smaczny i możliwie gęsty żurek w butelce w sklepie kupujecie i jaki polecacie? 🙂

Edytowane przez NowicjuszkaStaruszka
brak słowa
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.