Skocz do zawartości

Jabłka Pieczone Z Porzeczkami


555

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 4 naprawdę kwaśne jabłka (najlepsze szare renety z własnego sadu, a jak nie ma to coś w tym stylu); - 4 kopiaste łyżki kwaskowego dżemu z czarnej porzeczki; - 4 duże łyżki kwaśnej śmietany (lub więcej jeśli ktoś lubi); - masło lub margaryna do smarowania. Jabłka dokładnie umyć szczoteczką i posmarować tłuszczem. Z jabłek ostrą łyżeczką wydrążyć gniazda nasienne, tak że powstaje spory dołek. W uzyskane dołki włożyć po łyżce dżemu z czarnej porzeczki, używam własnej roboty, więc jest dużo owoców i mało galaretki. Przygotowane jabłka ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiekać w temp. ok. 200C, dopóki nie pęknie skórka i nie puszczą soku. Podawać z kwaśną śmietaną. SMACZNEGO!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.