Skocz do zawartości

Migdałowy pischinger


natalii

Rekomendowane odpowiedzi

Migdałowy pischinger

10 okrągłych wafli tortowych

Krem:

150 g gorzkiej czekolady,20 dag masła,

¼ l mleka,4 łyżki budyniu waniliowego

8 dag cukru,8 dag cukru pudru

Do dekoracji:

Łyżka masła,15 dag cukru

15 dag grubo posiekanych migdałów

Czekoladowe listki do dekoracji

Masło rozpuścić,wsypać cukier i mieszając gotować ok. 10 min.Dodać migdały.

Masę rozsmarować na posmarowanej olejem folii aluminiowej.Gdy wystygnie ,włożyć między dwa kawałki papieru i pokruszyć wałkiem do ciasta.

3 łyżki mleka rozmieszać z proszkiem budyniowym.Dodać do reszty mleka , zagotowanego z cukrem , przez chwilę gotować.Budyń wystudzić.

Czekoladę stopić w garnku wstawionym do kąpieli wodnej.Przestudzić.

Masło utrzeć z cukrem pudrem i po łyżce dodawać budyń.Wymieszać z płynną czekoladą.

Odłożyć 1/3 kremu,resztą przełożyć wafle ,składając jeden na drugim.Połową odłożonego kremu posmarować wierzch i boki tortu,a następnie posypywać okruchami wysuszonej masy migdałowej.

Z reszty kremu wokół brzegu wycisnąć małe rozetki.Przybrać listkami czekoladowymi.

Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.