natalii Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Migdałowy pischinger 10 okrągłych wafli tortowych Krem: 150 g gorzkiej czekolady,20 dag masła, ¼ l mleka,4 łyżki budyniu waniliowego 8 dag cukru,8 dag cukru pudru Do dekoracji: Łyżka masła,15 dag cukru 15 dag grubo posiekanych migdałów Czekoladowe listki do dekoracji Masło rozpuścić,wsypać cukier i mieszając gotować ok. 10 min.Dodać migdały. Masę rozsmarować na posmarowanej olejem folii aluminiowej.Gdy wystygnie ,włożyć między dwa kawałki papieru i pokruszyć wałkiem do ciasta. 3 łyżki mleka rozmieszać z proszkiem budyniowym.Dodać do reszty mleka , zagotowanego z cukrem , przez chwilę gotować.Budyń wystudzić. Czekoladę stopić w garnku wstawionym do kąpieli wodnej.Przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po łyżce dodawać budyń.Wymieszać z płynną czekoladą. Odłożyć 1/3 kremu,resztą przełożyć wafle ,składając jeden na drugim.Połową odłożonego kremu posmarować wierzch i boki tortu,a następnie posypywać okruchami wysuszonej masy migdałowej. Z reszty kremu wokół brzegu wycisnąć małe rozetki.Przybrać listkami czekoladowymi. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.