natalii Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Ubrane ziemniaczki 16 małych ziemniaczków,16 cienkich plasterków boczku, Kilka łyżek startego żółtego sera,oregano Kilka łyżek oleju,sól,pieprz Ziemniaczki gotować w osolonej wodzie przez ok. 15 -20 min,odcedzić. Plasterki boczku rozłożyć.Ziemniaki posypać szczyptą oregano i pieprzu. Każdy ziemniak okręcić plasterkiem boczku,spiąć wykałaczką,ułożyć w brytfance z gorącym olejem,posypać tartym serem. Smażyć ok. 5 min; boczek powinien dobrze się przyrumienić. P.S… Większe ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki przed ugotowaniem.. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 A zcy nie lepiej w piekarniku? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.