Skocz do zawartości

Zupa Grzybowa Przepyszna


555

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - duża garść suszonych grzybów; - 2-2,5 litra wody; - 1 kostka bulionu grzybowego; - 1 średniej wielkości cebula; - śmietana; - mąka; - sól; - pieprz; - kwasek cytrynowy; - makaron (np. łazanki, świderki, rurki). Grzyby umyć, zalać ciepłą wodą i moczyć co najmniej 30 minut (może być trochę dłużej). Natępnie grzyby w wodzie, w której się moczyły, postawić na niewielkim gazie, dodać bulion grzybowy oraz obraną i przekrojoną cebulę. Gotować ok. 45 minut. Z wywaru wyłowić ugotowane grzyby i cebulę, grzyby pokroić na wąskie paski, dodać z powrotem do wywaru. Zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki (jednak wciąż powinna mieć konsystencję rosołu), doprawić do smaku pieprzem, odrobiną soli i (ważne!) szczyptą kwasku cytrynowego. Zupa ma wyraźnie grzybowy smak, lekko kwaskowy, z nutką goryczki. Podawać z makaronem. SMACZNEGO!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.