Skocz do zawartości

Deser Pawłowej


natalii

Rekomendowane odpowiedzi

Deser Pawłowej

Składniki:

4 białka

¾ szklanki cukru pudru

¼ szklanki wody

Nadzienie:

1 i ½ szklanki kremówki

Truskawki,maliny,brzoskwinie

Banany,pomarańcze

Wykonanie:

Cukier zalać wodą i ugotować syrop.Przygotować naczynie z wrzącą wodą.

Ubić pianę z białek i po trochu wlewać do niej gorący syrop.Wstawić naczynie ze słodką pianą na parę i ubijać,aż powstanie gęsta masa(ok.30 min).Zdjąć z pary.

Blachę wyłożyć natłuszczonym papierem.Na papierze uformować krążek.

Rozsmarować masę tak,by brzegi były wyższe niż środek.Wstawić do letniego piekarnika i suszyć około godziny.

Wyjąć ,ostudzić i udekorować pokrojonymi na kawałeczki owocami i bitą śmietaną.

Uwaga:

Beza musi być krucha na zewnątrz a miękka w środku – jakby była niedopieczona.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.