Skocz do zawartości

Rolada z karkówki z serem


kleopatra

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - Około 1,2 kg chudej karkówki - sól - zmielony czarny pieprz - 2 ząbki czosnku - po kawałku żółtego sera, np. goudy i mimoleta - kilka liści świeżego szpinaku, może być z puszki - 2 łyżki oleju do posmarowania mięsa Mięso opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, ostrym nożem rozkroić na płat grubości ok. 1,5 cm, natrzeć posiekanym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Żółte sery pokroić na dość grube plastry, świeże liście szpinaku przebrać, oczyścić, dokładnie opłukać w zimnej wodzie, osączyć na sicie, usunąć twarde ogonki. Na przygotowanym płacie mięsa ułożyć najpierw dość gęsto plastry jednego sera, potem przygotowane liście szpinaku, przykryć plastrami drugiego sera. Mięso zwinąć w ścisłą roladę, obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie, posmarować olejem, piec około 1,5 godziny w piekarniku o temperaturze 190°C. Szpinak Mrożony, siekany szpinak doskonale nadaje się do naleśników, omletów, lasagne i na jarzynkę. Szpinaku w liściach z puszki można używać podobnie jak świeżych liści, np. podać na przystawkę z sosem serowym doprawionym czosnkiem. smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.