elka_m Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Pianka serowa 1. Ciasto Składniki: 30 dag mąki, 12 dag margaryny, 6 łyżek cukru, 1 jajka, 1 łyżka kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki zagnieść i ułożyć na blasze, pozostawiając jedynie małą część do pokruszenia na wierzch (najlepiej włożyć ją do zamrażalki). 2. Masa Składniki: 1 szklanka cukru, 6 jajek, 1 opakowanie budyniu o smaku śmietankowym, 0,5 szklanki oleju, 85 dag sera twarogowego, 2 szklanki zimnego mleka. Sposób przyrządzenia: Ser zmielić dwukrotnie. Cukier, 5 żółtek i 1 jajko utrzeć. Dodać do tego budyń olej, ser i mleko. Wszystkie składniki wymieszać. Ubić pianę z 5 białek i dodać ją do masy serowej. Wymieszaną masę wlać na ciemne ciasto. Na wierzch zetrzeć pozostawione ciemne ciasto i upiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elka_m Opublikowano 7 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 własnie wypróbowałam nowy pomysl na sernik: zamiast oleju, masła, margaryny, czy jakiegokolwiek innego tłuszczu dodaję do masy serowej "SERNIX" dr. oetkera. sernik jest rownie smaczny i nawet bardziej puszysty a przy tym niskokaloryczny. polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azalka Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Pyszny sernik, taki rozpływający się w ustach ( ładnie wygląda z nakrapianym ciastem kakaowym na wierzchu sernika). Ale ja na 1 kg sera dałam 1 szklankę mleka bo wydawało mi się że sernik spłynie z ciasta przy takiej ilości mleka. Dzięki za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.