elka_m Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ciasto na herbatnikach 1. Ciasto i masa Składniki: 1 litr mleka, 1 szklanka kaszy manny, 1 szklanka cukru, 1 kostka margaryny, 3 łyżki kakao, 1 zapach rumowy, 5 paczek herbatników. Sposób przyrządzenia: Mleko, margarynę i cukier zagotować. Następnie po trochu wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy masa zgęstnieje wsypać do niej kakao i wymieszać. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzch ułożyć herbatniki, lekko je uciskając. 2. Polewa Składniki: 0,5 kostki margaryny, 0,5 szklanki cukru pudru, 2 – 3 łyżki kakao, 2 łyżki gorącej wody. Sposób przyrządzenia: Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia, wsypać do niej cukier puder i kakao. Wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Polać nią całą powierzchnię ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysiasto Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 moja mama robi to ciasto.Bardzo wszystkim smakuje :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zrobilam,latwe szybkie i bardzo dobre :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 swego czasu bardzo czesto robilam stefanke, juz niedlugo bedzie okazja, wiec napewno przypomne domownikom o tym ciachu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.