Skocz do zawartości

Babka "salcesonowa"


elka_m

Rekomendowane odpowiedzi

Babka salcesonowa 1. Ciasto ciemne Składniki: 1 szklanka zsiadłego mleka, 2 łyżki kakao, 3 łyżki dżemu, 2 jajka, 1 zapach, 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej. Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki wymieszać razem. 2. Ciasto jasne Składniki: 1 kostka margaryny, 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru. Sposób przyrządzenia: Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić je do zamrażalnika. Gdy ciasto trochę zamarznie zrobić z niego zacierki i wymieszać je z ciemny ciastem. Powstałe ciasto wlać na blaszkę i piec około 1 godziny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dżem nadaje smaku i jest używany na podobnych zasadach jak w murzynku. ja używam najczęściej dżemu z czarnej porzeczki, ale ostatnio nie miałam takiego i użyłam dżemu ze śliwek - nie było różnicy. myślę jednak że powinien to być dżem w miarę ciemnego koloru.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.