Skocz do zawartości

Rafaello


elka_m

Rekomendowane odpowiedzi

Rafaello Składniki: 2 paczki krakersów, 1 litr mleka, 2 żółtka, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki mąki pszennej, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1,5 kostki margaryny „Kasia”, 25 dag wiórek kokosowych (2,5 paczki). Sposób przyrządzenia: Pół paczki wiórków kokosowych pozostawić na posypanie wierzchu ciasta. W 1,5 szklanki mleka rozrobić mąkę, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy się zagotuje wlać rozrobioną mąkę, chwilę zagotować, ciągle mieszając. Odstawić i dobrze wystudzić. Następnie rozetrzeć margarynę, stopniowo dodając do niej ostudzony budyń i żółtka. Na koniec wsypać wiórki kokosowe. Na blaszkę ułożyć krakersy, na to masę, krakersy, masę, wierzch posypać wiórkami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.