elka_m Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Rafaello Składniki: 2 paczki krakersów, 1 litr mleka, 2 żółtka, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki mąki pszennej, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1,5 kostki margaryny „Kasia”, 25 dag wiórek kokosowych (2,5 paczki). Sposób przyrządzenia: Pół paczki wiórków kokosowych pozostawić na posypanie wierzchu ciasta. W 1,5 szklanki mleka rozrobić mąkę, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy się zagotuje wlać rozrobioną mąkę, chwilę zagotować, ciągle mieszając. Odstawić i dobrze wystudzić. Następnie rozetrzeć margarynę, stopniowo dodając do niej ostudzony budyń i żółtka. Na koniec wsypać wiórki kokosowe. Na blaszkę ułożyć krakersy, na to masę, krakersy, masę, wierzch posypać wiórkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.