kleopatra Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2004 Składniki: 20 dag mięsa mielonego sucha bułka bułka tarta mąka marchew pietruszka pieprz, sól przygotowanie: Do mięsa dodać sól i pieprz do smaku (można użyć przyprawy do mięsa mielonego np. Knorra) i rozrobić z namoczoną wcześniej suchą bułką. Namoczyć ręce w wodzie i formować z mięsa kulki o średnicy mniej więcej 5 cm. Obtoczyć kulki w bułce tartej, wrzucić na gotującą wodę (wody użyć tylko tyle, by klopsiki były zakryte) i ugotować. Rozrobić zimną wodę z mąką, dodać do wody z klopsikami (mieszać wodę, by nie zrobiły się kluski z mąki) tak, by ją zagęścić. Wrzucić pokrojone w kostkę warzywa: marchew i pietruszkę. Można też tuż przed wyłączeniem do sosu dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z ziemniakami polanymi sosem. smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mila Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 można też zrobić sos pomidorowy przepyszne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.