Skocz do zawartości

Brzdąc


aska1985

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt: 5 dużych jaj, 18dag mąki, 18 dag cukru - piana + cukier + żółtka + mąka, piec ok. 180-200 stopni Krem: 4 śmietanki (1litr), najlepiej 18% (albo 2x36 i 2x18) rozmiksować z 1/2 szklanki cukru 5 łyżeczek kakao i dwie łyżeczki cukru rozrobic i zagotować w 1/2 szklanki mleka, wystudzić 8 łyżeczek żelatyny rozrobic w 1/2 szklanki wody gorącej, wystudzić do śmietanki powoli wlewać przestudzone kakao i żelatynę i miksować włożyc do lodówki na jakiś czas, troszkę mieszać i jak już zacznie ładnie gęstnieć to na biszkopt i heja znowu do lodówki! Proporcje na dużą blachę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.