aska1985 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Składniki na ciasto: • 0,5 kg mąki tortowej • 1 kostka margaryny • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 4 żółtka Składniki na masę: • 0,5 szklanki cukru pudru • 0,5 l śmietany kremówki • 2 opak. „Śmietan – fixu” lub bitej śmietany Składniki na karmel: • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Sposób przygotowania: Ze składników na ciasto (mąka, margaryna, proszek do pieczenia, żółtka) zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części i każdą część piec w 180oC przez około 40 minut. Następnie śmietnę ubić z cukrem pudrem i "Śmietan – fixem”. Tą masą przełożyć ciasto. Puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą. Gotować przez około 2,5 godziny. Następnie ostrożnie wylać na ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.