Skocz do zawartości

Brzoskwinie w szampanie


aska1985

Rekomendowane odpowiedzi

4 brzoskwinie, 220 ml syropu waniliowego (przepis "plonace sliwki" w "desery" 500 ml wytrawnego szampana, 1 mala laska wanilii, 200 g truskawek, 250 g bitej smietany, 2 lyzki cukru, 2 lyzki swiezych poziomek do przybrania, 4 listki swiezej miety do przybrania. 1. Brzoskwinie naciac delikatnie wzdluz obwodu, po czym zanurzyc na 30 sek we wrzacej wodzie. Wyjac, osaczyc, schlodzic i obrac ze skorek. Wanilie drobno posiekac. 2. Polaczyc ze soba syrop, wino i posiekana wanilie, wymieszac i zagotowac. Ostroznie wkladac obrane brzoskwinie i gotowac je w tej mieszaninie 5 min na malym ogniu. Wyjac, osaczyc i odstawic. Sos z gotowania przecedzic, nastepnie silnie oziebic. 3. Truskawki przefasowac przez sito, utrzec z cukrem, dodac bita smietane i starannie wymieszac. 4. Brzoskwinie ukladac na puree truskawkowym. Przybrac swiezymi poziomkami i listkami miety, po czym podawac. Osobno, w kieliszkach podac schlodzony sos z gotowania.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.