Skocz do zawartości

Gofry takie jak sprzedają w budkach ;)


Gość Myself

Rekomendowane odpowiedzi

sprzedawca gofrów budkowych niech wtajemniczy nas w taki przepis :) probowalam juz wszystkiego:P dodawalam spirytusu zaczynalam mieszac skladniki od ubitej piany..piwo i wiele innych ale zawsze nie sa takie jak sprzedawane w budkach :/ takie gofry sa pyszniutkie wielkie chupiące i w ogole..dla nie wychodza alboi flakowate albo niepodrosniete :/ POMOCY :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Składniki 20 dag mąki ziemniaczanej, 20 dag mąki pszennej, 25 dag cukru, mała torebka cukru wanilinowego, 200 g stopionej margaryny, 1 łyżka proszku do pieczenia, 5 jajek, olej sojowy. Wykonanie: Jajka ubić z cukrem do całkowitego rozpuszczenia kryształków, dodać jedną i drugą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wsypać cukier waniliowy, dodać stopiony tłuszcz, miksować dodając trochę wody tak, aby ciasto było wyraźnie gęstrze od naleśnikowego. Ciasto zostawić na 15 min w temperaturze pokojowej. W tym czasie nagrzać gofrownicę i posmarować olejem przy pomocy pędzelka. Nakładać 1 - 2 łyżki ciasta (ilość trzeba wypraktykować). Piec na rumiano. Gofry wyjęte z gofrownicy podsuszyć, opierając je o coś (nie na leżący). Podawać z bitą śmietaną, dżemem lub cukrem - pudrem. Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Witam. nie jestem sprzedawcą gofrów ale wiem gdzie tkwi problem ZA MAŁA MOC GOFROWNICY Nawet najwymyślniejsze przepisy nic tu nie poradzą Gofrownice które są sprzedawane w sklepach maja najcześciej za mała moc tzn 650-750 watt a powinna miec 1300-1400 ( tak jak to maja gofrownice gastronomiczne)aby ciasto które wlwjemy mogło szybko urosnąc i upiec się .Wtedy gofry wychodza chrupiace. Jesli gofrownica jest o mniejszej mocy ,czyli jest mniej nagrzana , woda z ciast nie jest w stanie odparowac (gofry bardziej sie dusza niż pieka ) i wychodzi nam miękki naleśnik Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Mi wychodzą chrupiące.Przepis: 2 jajka,2 szkl.mąki,2 szkl.mleka,1 łyżka proszku do pieczenia,ćwierć szkl.oleju,szczypta soli.Białka odzielić od żółtek.Żółtka ubić z mlekiem,mąką,proszkiem do pieczenia,olejem i solą na gładko.Białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z resztą.Piec w gofrownicy ok.2 min.aż będą złote.Nie są tak idealne jak z budki,ale przynajmniej nie gumiaste.Jak robiłam z cukrem to były właśnie gumowe!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.