Skocz do zawartości

Rafaello


Gość anita_lca

Rekomendowane odpowiedzi

Gość anita_lca

Ciasto: 6 jajek 1 szkl.cukru 1 szkl.mąki krupczatki 6 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 torebka wiórek kokosowych Ubić pianę na sztywno, dodać 1 szkl.cukru, ubijać dodając po 1 żółtku, dodać mąkę, olej, proszek. Masa: 3 szkl.mleka 1 szkl.cukru 1 szkl.mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kostka margaryny Zagotować 2 szkl.mleka z 1 szkl.cukru. Mąkę wymieszać z 1 szkl.mleka i 1 łyżką mąki ziemniaczanej, dodać olejek, wlać do gotującego się mleka. Ostudzić. Margarynę rozetrzeć dodając po łyżce ostudzonej masy. Wiórki podrumienić na dwóch łyżkach margaryny na złoty kolor. Ciasto przekroić na 2 części, przełożyć masą. Wierzch posmarować cienko masą i posypać wiórkami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.