Skocz do zawartości

Sos paprykowy na zimę !!!


Magdalena

Rekomendowane odpowiedzi

3 KG PAPRYKI,(RÓŻNO KOLOROWEJ), 1 KG CEBULI, 1 SZKL.CUKRU, 1 SZKL.OLEJU, 1 SZKL. OCTU, 1 LITR KECZUPU PIKANTNEGO (TAŃSZY), 2 ŁYŻKI SOLI PAPRYKĘ I CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I OSOLIĆ POZOSTAWIĆ NA 2 GODZINY.NASTĘPNIE WYCISNĄĆ , WSYPAĆ DO GARKA I DODAĆ RESZTĘ SKŁADNIKÓW ,WYMIESZAĆ I GOTOWAĆ( TAK ABY PAPRYKA BYŁA MIĘKA)OK;30 MIN. WKŁADAĆ DO SŁOIKÓW GORĄCĄ ODWRACAĆ DO GÓRY DNEM . SUPER DO SPAGETTI, RYŻU, MIĘSA ITP Jest smaczny zachęcam do wypróbowania ,papryka jest teraz tania!!! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ali!! ja robie od lat według tych proporcji , ale może dla Ciebie musi byc słodszy .Następnym razem daj sobie więcej cukru zamiast 1 szkl. to 1.5 szkl lub mniej octu .Sosik jest fajny i nie skąplikowany w zimie jak znalazł!! pozdrawiam smacznego!! Magdalena!!!! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja ostatnio robiłam buraczki w sosie ! przepis z innej stronki i przyznam sie szczerze ,że był słodko ,kwaśno, ostry. No pomyslałam trudno jakoś wykorzystam inaczej . Napisałam komentarz i odpisała mi autorka, że mogę wykorzystać je np: do czystego barszczyku . Ostatnio otworzyłam słoiczek do drugiego dania po prostu poemmmat!!! pycha :) to co na ciepło ma inny smak i na zimno też pozdrawiam smacznie Magdalena!!! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.