Skocz do zawartości

Ciasto Cappuccino "artur"


AGA71

Rekomendowane odpowiedzi

BISZKOPT:4 jajka,3/4 szkl.cukru,2 łyżki kakao,1 szkl. mąki tort.,2 łyżki oleju,2 łyżeczki proszku. Białko ubić,dodać cukier, żółtka,dalej ucierać,przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać-najlepiej łyżką-bardzo dokładnie, a na końcu dodać olej. Upiec,jeżeli jest za wysoki ,można go przekroić .Po wystudzeniu biszkopt nasączyć np. herbatą z cytryną. MASA:1 budyń śmietankowy duży,1/2 szkl. cukru,1 masło roślinne,2i1/2 szkl.mleka,2 śnieżki,8 łyżek capuccino śmietankowego/w proszku/,3 łyżeczki żelatyny,1/2 szkl. wody. Ugotować budyń w 1i 1/2 szkl. mleka i z 1/2 szkl. cukru,ostudzić.W 1 szkl. mleka ubić śnieżki,dodać do nich capuccino.Budyń zmiksować z masłem,następnie dodać do niego śnieżki.Zelatynę namoczyć w 1/2 szkl. wody,potem lekko podgrzać aby się rozpuściła,dodać do masy.Wyłożyć masę na biszkopt,na wierzchu posypać startą czekoladą.SMACZNEGO!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

autor przepiu nie zagląda do nas niestety za często dlatego ja się wypowiem i może pomogę :) ja użyłam jeden zwykly, normalny budyń. Masa naprawdę była smaczna, bo nie za słodka i lekka. Ale moim zdaniem ogolnie czegoś jeszcze brakowało w tym cieście. Może ina12 będziesz miała jakiś pomysł to podziel się z nami :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pszczółko ja na spód biszkoptowy wyłożę jabłka upróżone do których dodam galaretkę w proszku i na to masę CAPUCCINO. Tak kiedyś podała Jola- A, ja upiekłam i naprawdę było bardzo smaczne ciasto. A na zmianę będę je piekła dla odmiany jeden raz z wiśniami, a następny raz z czereśniami, te owoce co wymieniłam wydaje mi się ze najbardziej są odpowiednie do tego przepisu. Będziemy czekać na podpowiedzi innych osób może one zaproponują coś innego. Pszczółko co myślisz o mojej propozycji ? Pozdrawiam. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a ja proponuje puszke brzoskwin pokroic w kostke,nastepnie rozpuscic dwie galaretki brzoskwiniowe w 3 szklankach wody,tezejace polaczyc z brzoskwiniami,wylac na biszkopt,pokryc to masa. :) niedlugo sezon na truskawki wiec mozna by bylo brzoskwinie zastapic truskawkami,a galaretke brzoskwiniowa truskawkowa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.