Skocz do zawartości

Aromatyczne pomidory do mięs na zimę


M@lgosia

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI

1 kg pomidorów

1 litr wody

1 łyżka soli

2 łyżki cukru

4 łyżki octu

14 łyżeczek żelatyny

ziele angielskie, cebula, czosnek

PRZYGOTOWANIE

Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w ósemki, a następnie przełożyć do słoików. Z przegotowanej zimnej wody odlać połowę, zagotować i rozpuścić w niej żelatynę. Pozostałą wodę zagotować z dodatkiem soli, cukru, octu, cebuli, czosnku i ziela angielskiego. Odstawić do wystygnięcia. Wystudzoną zalewę z żelatyną, wymieszać i wlać do słoików z pomidorami.

Słoiki szczelnie zakręcić i gotować 5 minut.

Gorąco polecam :) Naprawdę pycha :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Małgosiu! Jak się podaje te pomidory i z czym lub do czego.Jeszcze nie widziałam przetworu z pomidorów z żelatyną jestem zainteresowana. :) Pozdrawiam Magdalena!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wczoraj zrobilam 4 sloiki na probe i właśnie dzisiaj sprobowalam tych pomidorów. są bardzo dobre, moze jedynie powinno byc troche mniej octu, ale to juz zalezy od gustu. poza tym bardzo smaczne (smakuja zupełnie jak swieze pomidory). zrobie ich wiecej. mam tylko pytanie: jak podajedsz te pomidory: pokrajane na półmisku, jak sałatkę w salaterce czy jeszcze jakos inaczej?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.