Skocz do zawartości

Pianka pomarańczowa


agadir

Rekomendowane odpowiedzi

4 żółtka 3 białka pół szklanki słodkiej śmietanki 30% sok z 2 pomarańczy 8 łyżek cukru, 5 łyżeczek żelatyny. Żółtka ubić z cukrem na parze na puszystą masę żelatynę zalać niewielką ilością wody i starannie wymieszać by się rozpuściła. Następnie wlać sok z pomarańczy, wszystko dokładnie wymieszać dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Gdy krem zacznie krzepnąć wymieszać go z ubitą śmietanką nakładać do pucharków i udekorować np: posiekanymi orzechami, cząstkami mandarynek,wiórkami czekolady. Wstawić na godzine do lodówki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.