agadir Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 4 żółtka 3 białka pół szklanki słodkiej śmietanki 30% sok z 2 pomarańczy 8 łyżek cukru, 5 łyżeczek żelatyny. Żółtka ubić z cukrem na parze na puszystą masę żelatynę zalać niewielką ilością wody i starannie wymieszać by się rozpuściła. Następnie wlać sok z pomarańczy, wszystko dokładnie wymieszać dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Gdy krem zacznie krzepnąć wymieszać go z ubitą śmietanką nakładać do pucharków i udekorować np: posiekanymi orzechami, cząstkami mandarynek,wiórkami czekolady. Wstawić na godzine do lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.