Skocz do zawartości

Sernik gotowany


madosia77

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

1 kg twarogu zmielonego

1/2 kostki masła

2 cukry waniliowe

4 jajka

1 szklanka cukru

Wszystkie składniki zagotowac.

1 szkl.mleka

2 budynie śmietankowe.

Budynie wymieszac na zimno z mlekiem ,wlac do gotujacego sie sera i troszke jeszcze pogotowac .Gorące wylac na przekrojony biszkopt .

Szybki i łatwy do wykonania polecam .

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witam :D Wow .............ciekawe wersje sernika :D. Mam też inny pomysł na szybki sernik :) na cienki kakaowy biszkopt (z 4 jajek) wyłożyć masę serową, gdy ostygnie, wyłożyć na nią ubitą śmietanę (1/2 litra śmietany 30%), a wierzch udekorować gotową polewą czekoladową (zrobić tzw. esy-floresy :D). Miałam kiedyś taki przepis, że gorącą masą serową przekładało się trzy osobno upieczone kruche placki z dodatkiem miodu. Niestety przepis ten gdzieś mi zaginął, więc gdyby ktoś go miał i mógłby się nim z nami podzielić byłabym wdzięczna :P . A może ktoś ma jeszcze inny pomysł na szybki sernik :) Czekam na inne propozycje. Pozdrawiam :D Dorota

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ooo... dziękuję za szybką odpowiedź :) no i oczywiście za szukany przepis :D . Ciasto to zrobię w najbliższym czasie (na urodziny mojej babci na 25 października), a takżę podzielę się moimi spostrzeżeniami na jego temat, ale już wiem, że będzie dobre :). Jeszcze raz dziękuję za przepis. No i korzystając z okazji witam nową Forumowiczkę :P. Pozdrawiam :D Dorota

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witam :D

Chciałam się pochwalić, że ciasto już upiekłam.

Trzy kruche placki z miodem przełożyłam masą serową i ................................... wyszło super ;).

W najbliższym czasie podam przepis wraz ze zdjęciem na stronę Smacznego.

Pozdrawiam :)

Dorota

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Masa grysikowa: 750 ml mleka 5 lyzek kaszki manny ugotowac grysik, wystudzic. 1 kostke masla utrzec dodajac 20 dag cukru, 2 zoltka, cukier waniliowy i powoli po jednej lyzce wystudzony grysik ciagle ucierajac mikserem. (Ja dodaje rowniez jak mam dwie lyzki spirytusu, tak zawsze doradzala mi babcia, bo wtedy masa jest lepsza). Gotowa masa przekladam kruche placki z miodem. Najlepsze na drugi, trzeci dzien, jak nawilgnie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.