Skocz do zawartości

Suflet lodowy


agadir

Rekomendowane odpowiedzi

Lodowy suflet 1 pomarańcza 4 jajka 300 ml śmietany kremówki 10 dag cukru mała torebka cukru waniliowego 40 ml likieru Grand Manier cukier puder pomarańcza mięta 3 łyżki płatków migdałowych Z pergaminu wyciąć paski o wymiarach 10x30 cm. Umocować je na brzegach kokilek tak, aby wystawały „mankiety” ponad brzeg foremki o szerokości 3 cm. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok z pomarańczy. Białka i kremówkę ubić (osobno) na pianę. Żółtka utrzeć na parze z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy masa zacznie gęstnieć, wstawić do zimnej wody i ucierać do ostudzenia. Dodać likier, skórkę i 3 łyżki soku pomarańczowego. Krem wymieszać z bitą śmietaną i pianą z białek. Włożyć do foremek, wstawić na noc do zamrażalnika. Zdjąć mankieciki, a deser posypać migdałami i cukrem pudrem. Ozdobić miętą i cząstkami pomarańczy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.