Skocz do zawartości

Biszkoptowa babka na białkach


agadir

Rekomendowane odpowiedzi

2 szklanki białek 2 szklanki cukru 2 szklanki maku lub orzechów 2 szklanki maki kostka margaryny bułka tarta i masło do formy Białka ubić na sztywno, stopniowo wsypując cukier. Następnie wsypać mąkę, mak lub zmielone orzechy, a na koniec dodać stopioną margarynę. Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wylać ciasto. Piec w średnio gorącym piecu (najlepiej 180ºC), na złoty kolor.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.