Skocz do zawartości

Paluszki narzeczonej


agadir

Rekomendowane odpowiedzi

Paluszki narzeczonej Egipskie lub algierskie ciasteczka smażone Składniki: 6 porcji: 35 dag mąki 6 dag cukru 2 jaja sól 20 dag miodu olej do głębokiego smażenia Wykonanie: Do miski przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, cukier, wbij jajka i wyrób twarde ciasto, dolewając przegotowaną wodę. Pozwól ciastu trochę "odpocząć", po czym rozwałkuj je na placek grubości 1-1,5 cm, a następnie potnij na paski długości około 5 cm, uformuj z nich paluszki, które usmażysz na gorącym oleju na złoty kolor. Po wyjęciu łyżką cedzakową zanurz paluszki w płynnym miodzie. Można je jeść i na ciepło i na zimno.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.