witaminkaa Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 SKŁADNIKI: - Kg ziemniaków- - bOCZEK - Kiełbasa - cebula - PRZYPRAWY <papryka, sól , pieprz> -olej do smarzenia Ziemniaki obieramy, płuczemy i krojimi w plasterki nastęnie smarżymy na oleju z cebulką , boczkiem, kiełbasą , przyprawami na złoty kolor. Szybka i sprawdzona potrawa dla osób które chcą zaoszczędzić na czasie i pieniądzach. Osobiscie robie tą potrawe w piątek tylko ze bez boczku i kiełbasy za to osobno robie jajko sadzone i podaje tą potrawe z kefirem lub maślanką. Naprawde warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halkuk Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2004 Potrawa jest rzeczywiście bardzo dobra :D . Ostatnio zrobiłam ją w troszkę innej wersji - tzn. ugotowane kartofelki pokroiłam w plasterki , ułożyłam w naczyniu do zapiekania , na warstwę ziemniaczków dałam przesmażoną pokrojoną w kostkę kiełbaskę z cebulką , to przykryłam znowu plasterkami ziemniaczków - i w mikrofalówce w ciągu ok 2-3 min danko było gotowe :D . Można w ten sposób również zapiekać w piekarniku . Polecam . Smacznego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga11 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Witam. Prosze mi powiedziec jaka powinna byc tempertura piekarnika na zapiekanke? : :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.