Skocz do zawartości

Ragout z kalafiora


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Ragout z kalafiora

1 kalafior

1/4 l mleka

1 puszka (212 ml) kukurydzy

1 cebula

2 gałązki natki pietruszki

2 łyżki masła

1 płaska łyżka mąki

5 dag śmietany kremówki

10 dag sera topionego

gałka muszkatołowa

10 dag groszku zielonego

15 dag kiełbasek koktajlowych

Kalafior oczyścić, umyć, podzielić na małe różyczki. Wrzucić do 1/2 l osolonego wrzątku. Dolać mleko, gotować pod przykryciem 10 minut. Osączyć, wywar zachować. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, oprószyć mąką. Stale mieszając, dolewać powoli wywar z kalafiora. Zagotować, wymieszać ze śmietaną i serem. Kiedy ser się roztopi, przyprawić solą, pieprzem i muszkatem. Dodać kalafior, osączoną kukurydzę, groszek i kiełbaski. Podgrzewać 5—7 minut. Danie podawać posypane siekaną natką pietruszki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.