Skocz do zawartości

Dziwak


Gość gabrysia

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO: 1 szklanka cukru pudru 4 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 2 łyżki miodu 2 jajka 15 dkg margaryny 2 łyżki śmietany 18% Ze składników zarobić ciasto i podzielić na 4 części. Upiec 4 placki. MASA: 0.5 litra mleka 4 łyżki grysiku Ugotować gęsty grysik, dodać cukier waniliowy. Utrzeć 15 dkg masła z 1 szkl. cukru pudru i 2 żółtkami. Do utartej masy dodawać ostudzony grysik, utrzeć. Masę podzielić na 2 części, do 1 dodać kakao, do 2 zapach migdałowy. Przełożyć placki masami i 1x dżem. Poczekać kilka godzin, aż placek zmięknie, można polać polewą i posypać kokosem. SMACZNEGO!!! :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 lata później...

Dziwaka z tego przepisu zrobiłam przedwczoraj, a wczoraj rozpoczęliśmy degustację.Ciasto jest bardzo dobre i wszystkim smakuje. Następnym razem zrobię jednak krem z 1 i 1/2 porcji bo na moją blaszkę było go troche mało.Dzięki za przepis, pozdrawiam

post-2445-1187503509.jpg

post-2445-1187503525.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.