Kaliope Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Mam pytanie do Eli odnośnie kremu: po ugotowaniu kaszki zestawiam ją z ognia i do gorącej dodaję margarynę i mieszam aż się roztopi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Tak Kingo -jak kaszka się ugotuje zestawiam z ognia i dodaję margarynę i mieszam do rozpuszczenia a jak nieco przestygnie dodaję 2 żółtka.Jeżeli chodzi o żółtka to można je dodać do mleka i wymieszać razem z kaszką i ugotować-tak zaproponowała Dorotka-figiel i taki asposób jest bardzo dobry jeżeli ktoś obawia się surowych jajek. Myślę ,że wytłumaczyłam dobrze -pozdrawiam i miłej zabawy sylwestrowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Dzięki Elu za szybką odpowiedź. Właśnie zamierzm dziwaka upiec na Sylwestra, o ile mi sił starczy, bo jakieś choróbsko się przyplątało. Tobie również życzę udanej zabawy i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 No i upiekłam dziwaka :D Krem zrobiłam z przepisu Eli i do połowy dałam kakao. Ilość jest w sam raz. Nie wiem jeszcze jak smakuje, bo konsumpcją zajmiemy się jutro.. teraz musi się wszystko "przegryźć" :) Na wierzch roztopiłam na parze gorzką czekoladę ze śmietanką i cukrem waniliowym.. i wiórki do dekoracji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 No piękne ,piękne-ach jak ja bym chciała być na Twoim miejscu i zamiast martwić się o zbędne kg móc jeść wszystko do woli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 andy8 wierz mi, że to wcale nie jest łatwe.. schudnąć jest trudno ale przytyć na siłę również :) Ciasto już spróbowane i przyznaję, że bardzo smaczne! Ciekawe połączenie smaków. Przez noc ładnie zmiękło i dobrze się kroi. Wszyscy są zadowoleni.. a ja chyba najbardziej :D Jeszcze kilka fotek: Dziękuję za ciekawy przepis a Eli i Dorotce za cenne rady! Pozdrawiam wszystkich serdecznie i udanego Sylwestra! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Kingo ciacho wygląda pięknie-cieszę się ,że mogłam służyć radami ...zawsze jestem do usług jak tylko będę potrafiła pomóc.Także zazdroszczę Ci że nie musisz dbać o linię,ciężko jest piec i patrzeć jak inni jedzą. UDANEJ ZABAWY ŻYCZY WSZYSTKIM.....APSIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ach ,cudne to ciacho...jakie równiutkie :D ..... ja też musze się martwić kaloriami :) Przyjemnego Sylwestra !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.