Skocz do zawartości

Dziwak


Gość gabrysia

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do Eli odnośnie kremu: po ugotowaniu kaszki zestawiam ją z ognia i do gorącej dodaję margarynę i mieszam aż się roztopi? Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Tak Kingo -jak kaszka się ugotuje zestawiam z ognia i dodaję margarynę i mieszam do rozpuszczenia a jak nieco przestygnie dodaję 2 żółtka.Jeżeli chodzi o żółtka to można je dodać do mleka i wymieszać razem z kaszką i ugotować-tak zaproponowała Dorotka-figiel i taki asposób jest bardzo dobry jeżeli ktoś obawia się surowych jajek. Myślę ,że wytłumaczyłam dobrze -pozdrawiam i miłej zabawy sylwestrowej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Elu za szybką odpowiedź. Właśnie zamierzm dziwaka upiec na Sylwestra, o ile mi sił starczy, bo jakieś choróbsko się przyplątało. Tobie również życzę udanej zabawy i pozdrawiam :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i upiekłam dziwaka :D Krem zrobiłam z przepisu Eli i do połowy dałam kakao. Ilość jest w sam raz. Nie wiem jeszcze jak smakuje, bo konsumpcją zajmiemy się jutro.. teraz musi się wszystko "przegryźć" :) Na wierzch roztopiłam na parze gorzką czekoladę ze śmietanką i cukrem waniliowym.. i wiórki do dekoracji.. post-8290-1230668143_thumb.jpg post-8290-1230668191_thumb.jpg post-8290-1230668215_thumb.jpg post-8290-1230668270_thumb.jpg post-8290-1230668354_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

andy8 wierz mi, że to wcale nie jest łatwe.. schudnąć jest trudno ale przytyć na siłę również :) Ciasto już spróbowane i przyznaję, że bardzo smaczne! Ciekawe połączenie smaków. Przez noc ładnie zmiękło i dobrze się kroi. Wszyscy są zadowoleni.. a ja chyba najbardziej :D Jeszcze kilka fotek: post-8290-1230716060_thumb.jpg post-8290-1230716086_thumb.jpg post-8290-1230716122_thumb.jpg Dziękuję za ciekawy przepis a Eli i Dorotce za cenne rady! Pozdrawiam wszystkich serdecznie i udanego Sylwestra! :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kingo ciacho wygląda pięknie-cieszę się ,że mogłam służyć radami ...zawsze jestem do usług jak tylko będę potrafiła pomóc.Także zazdroszczę Ci że nie musisz dbać o linię,ciężko jest piec i patrzeć jak inni jedzą. UDANEJ ZABAWY ŻYCZY WSZYSTKIM.....APSIK.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.