Skocz do zawartości

Pijany Murzyn-ciasto


agadir

Rekomendowane odpowiedzi

Pijany Murzyn Składniki: kostka margaryny, 1,5 szkl. cukru, 0,25 szkl. wody, 4 duże łyżki kakao, torebka cukru waniliowego, 0,5 szkl. czerwonego wina, 4 jajka, torebka proszku do pieczenia, 2 szkl. mąki pszennej lub tortowej, aromat, do wyboru do koloru (nie jest konieczny) Przygotowanie: W garnku na małym ogniu rozpuścić margarynę. Dodać cukier, wodę i kakao, a nastepnie zagotować. Po ostudzeniu dodać cukier waniliowy, wino, żółtka, proszek do pieczenia, makę, aromat. Wszystko razem miksować ok.7-10 min. Potem ubić pianę z białek. Te dwie masy razem połączyć i bardzo delikatnie wymieszać. Wlać do formy i włożyc do gorącego piekarnika. Piec w temp. 170-200 st. przez ok. 40-50 min. Do ciasta mozna także dodać bakalie ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.