Skocz do zawartości

Azbestowy biszkopt


mamamatiego

Rekomendowane odpowiedzi

Podaje przepis na biszkopt mojej babci, który nigdy mi jeszcze nie opadł, mimo zaglądania do piekarnika ;) Składniki: - 6 jaj; - 1,5 szklanki mąki; - 1 szklanka cukru; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 1 łyżka zimnej wody. Ubić białka z cukrem, dodać rozmącone z zimną wodą żółtka, stale miksując na najmniejszych obrotach wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Piec ok. 45 minut w 170 st. (ja na ogół piekę w prodiżu 25 minut od spodu i potem włączam góre i piekę kolejne 20 minut). Przepis nadaje się na biszkopt do tortu do podzielenia na 3 części. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.